Mountainbiketocht geschikt voor iedereen

WALTERSWALD - De Sportkoepel Driezum/Wâlterswâld organiseert op zaterdag 14 november de tweede editie van de jaarlijks terugkerende mountainbike tocht. Na het succes van vorig jaar staat de organisatie ook dit jaar te popelen om een gevarieerde en uitdagende tocht uit te zetten.

Dit jaar hebben zij echter besloten om het nèt even anders te doen. Vorig jaar konden de deelnemers kiezen uit twee afstanden, nu is er meer keuze. De basis van de tocht zal dit jaar bestaan uit een route van ongeveer 25 km. Rondom deze basisroute zullen er vier lussen worden aangebracht: één lus van vijf en drie van tien kilometer. Wanneer alle lussen gereden worden, zal er een maximale route van ongeveer 60 kilometer ontstaan.
Daarbinnen zijn de deelnemers vrij om te variëren met de lussen. Deelnemers kunnen dus tijdens het fietsen bepalen hoeveel kilometer zij willen rijden. Momenteel zijn de parcoursbouwers, die zelf ook fanatieke mountainbikers zijn, al druk bezig met het verkennen van een afwisselende route. De deelnemers kunnen diverse (on)verharde ondergronden als kleigrond, bospaden, grasland, klinkerpaden en korte gedeeltes asfalt verwachten.
Daarnaast wordt in samenwerking met diverse boeren en Rijkswaterstaat geprobeerd om zo veel mogelijk hoogteverschil in het parcours aan te brengen. Omdat deze tocht diverse afstanden kent, is die voor iedereen geschikt. Zowel de beginnende MTB-er als de ervaren 'crack' komt aan zijn/haar trekken en uiteraard zijn kinderen ook van harte welkom.
Het inschrijfgeld bedraagt €7,50 waarvan 1 euro naar de stichting Heifer gaat. Het inschrijfgeld is inclusief catering en kan op de dag zelf voldaan worden, er is dus geen voorinschrijving. De inschrijving vindt plaats tussen 8:30 en 9:30 uur, de start is tussen 9:00 tot 9:30 uur. De startlocatie is op Nije Warf, Foarwei 31A te Wâlterswâld. Kijk voor meer informatie op www.sportdriewo.nl.