Rhythmgirls sluiten seizoen met twee promoties af

DOKKUM -  De Rhythmgirls uit Dokkum namen afgelopen zaterdag deel aan de twirlwedstrijd in Emmeloord. Voor de meiden was dit de laatste reguliere wedstrijd van dit zeer succesvolle seizoen. Durkje Cuperus en het A-team van de Rhythmgirls dwongen alsnog promotie af.

Bij het onderdeel solo 1 baton was er een eerste plaats voor Wietske Beets en Gerda Cuperus. Alina Sipma verdiende punten, die goed waren voor een tweede plaats en derde plaatsen waren er voor Carenza van der Meulen, Iris Hoekstra en Anita de Vries.
Met hun duotwirl routine haalden Froukje en Gerda Cuperus met 75 punten een prachtige eerste plaats. Bij de dancetwirl duo’s was er een eerste plaats voor Caitlin en Carenza van der Meulen. Caitlin eindigde met de kidstwirl op een mooie tweede plaats.
Ook bij de solo’s dancetwirl werden de nodige medailles opgehaald. In de senior intermediateklasse was de zilveren medaille voor Gerda Cuperus. In de junior beginner klasse was er opnieuw een derde plaats voor Iris Hoekstra. Deze categorie bestond uit maar liefst 21 meisjes. De winnares hier was Durkje Cuperus. Zij kreeg 72.8 punten van de jury, wat
betekent dat Durkje ook met dit onderdeel in de juniorklasse definitief gepromoveerd is naar de
intermediate klasse.
Bij de teams eindigde het B-ensemble op de derde plaats, het C-ensemble werd eerste. Het A-team van de Rhythmgirls kon door omstandigheden niet als team de wedstrijdvloer op en heeft op aanvraag nog als ensemble mee kunnen doen. Dit resulteerde in een prachtige score met promotie en dus ook rechtstreekse plaatsing voor het NK.
Alle leden van de Rhythmgirls doen ook mee aan de jaarlijkse uitvoering samen met het North Frisian Percussion Corps, de jeugdleden en de basisschoolleerlingen van CBS de Regenboog op zaterdag 14 november.