Sportstimulering Dantumadiel begint met sporten voor 55+

Dokkum -  De Westereen - In samenwerking met A. van der Vliet, bewegingsagoog, sportmasseur, beweegkuurinstructeur voor diabetes en obesitas, organiseert Sportstimulering Dantumadiel 'bewegingscarrousels'. Deze zijn voor alle inwoners van 55 jaar en ouder uit de gemeente Dantumadiel/Dongeradiel. Zij kunnen gratis deelnemen aan twee bewegingscarrousels/ kennismakingslessen op dinsdagmorgen 27-10 en dinsdagmorgen 3-11 in Sanjessportpark te Westereen.

In het zuiden van het land wordt hieraan al volop deelgenomen door senioren en
is het een groot succes. Men noemt dit aanbod 'bewegingscarrousels'. Het sportaanbod is ook geschikt voor mensen met artrose, reuma en hartpatiënten, die niet meer hoeven te revalideren maar wel het advies hebben om te gaan sporten/bewegen. Alle materialen, die voor de sporten worden gebruikt zijn lichter in gewicht en de speelvelden zijn kleiner.
Het programma ziet er als volgt uit:
Dinsdagmorgen 27-10: Wandelvoetbal en tennis
Dinsdagmorgen   3-11: Wandelkorfbal en volleybal
09:30 – 09:45 inloop met gratis koffie of thee
09:45 – 10:05  warming-up en eerste ronde
10:05 – 10:10 drinkpauze
10:10 – 10:30 tweede ronde en cooling-down
10:30 – 10:45 afsluiting met gratis koffie of thee
Men kan na afloop van de introductielessen een keuze maken uit een carrousel wandelvoetbal/ tennis of een carrousel wandelkorfbal/volleybal. Bij voldoende belangstelling wordt de bewegingscarrousel voortgezet tegen een geringe vergoeding.
Wandelvoetbal wordt gespeeld op een klein veld, met een lichte bal en met kleine goaltjes. Er mag alleen maar gewandeld worden, lichamelijk contact is niet toegestaan. Tennis wordt op een klein veld gespeeld. De rackets zijn kleiner en de ballen zijn lichter. Tevens hangt het net lager.
Ook wandelkorfbal wordt op een klein veld gespeeld. De korf hangt lager, de bal is lichter in
gewicht. Volleybal wordt op een klein veld gespeeld en het net hangt lager. Een team bestaat uit vier personen. Afhankelijk van  het niveau mag de eerste bal over het net gevangen worden.