Demonstratie slykslydzje op het Wad bij Moddergat

Dokkum - Moddergat - Museum ’t Fiskershúske organiseert samen met dorpsbelang Paesens-Moddergat op zaterdag 24 oktober een demonstratiemiddag slykslydzje (sliksleeën) op het Wad bij

het museum in Moddergat.
Vroegen werden veel werkzaamheden op het Wad gedaan met behulp van een speciale slee waarop bijvoorbeeld netten of gevangen vis werd vervoerd. Zo hoefden de vissers niet door het diepe slik te lopen maar gleden ze daar overheen. Volgende week zaterdag laten medewerkers van het museum zien hoe deze slee ‘werkt’.
In de zomer zijn twee sliksleeën nagemaakt waardoor er een demonstratiewedstrijd  georganiseerd kon worden. Vanaf 14.00 uur kunnen deelnemers kennismaken met de slee en zelf ook even oefenen. Bij voldoende deelname wordt vanaf 14.30 een wedstrijd georganiseerd voor verschillende leeftijdscategorieën.
Meer informatie en aanmelden kan via de website van het museum, www.museummoddergat.nl. Publiek is van harte welkom en kan plaatsnemen op de dijk. Palingroker Dijkman uit Blije en de visserstruien van Waddenwol zijn ook aanwezig.