Inschuiven spooronderdoorgang Hurdegaryp

Dokkum - Hurdegrayp - Na een periode van hard werken zijn de werkzaamheden nu zo ver gevorderd, dat de spooronderdoorgang bij Hurdegaryp kan worden ingeschoven. Dit gebeurt tussen zaterdag 17 en maandag 19 oktober en geïnteresseerden kunnen hierbij aanwezig zijn.

Na Feanwâlden vorig jaar is het nu de beurt aan Hurdegaryp. Dit keer wordt niet de hele onderdoorgang ingeschoven, maar alleen de trog (de bak waar de rails in komt). Vanaf zaterdagochtend 8.00 uur is het mogelijk om een kijkje te komen nemen bij het uitkijkpunt, te bereiken via het terrein van Hooghiemstra, Rijkstraatweg 121 Hurdegaryp. Op zaterdag en zondag kan het publiek tussen 8.00 en 20.00 uur en maandag tussen 08.00 en 16.30 uur in de trailer van De Centrale As, aanwezig op deze locatie, informatie krijgen over het inschuiven. Het daadwerkelijke inschuiven vindt, zoals nu bekend, plaats op 18 oktober tussen 12.00 uur en 15.00 uur. Het inschuiven is te volgen vanaf de trailertribune. Ook deze is op locatie bereikbaar via Hooghiemstra, Rijkstraatweg 121 Hurdegaryp. Het moment van inschuiven hangt volledig af van de planning van aannemer Max Bögl. Houd de website van de provinsje Fryslân, Twitter en Facebook in de gaten voor het laatste nieuws en het definitieve tijdstip. 

De provinsje vraagt geintresseerden om, waar mogelijk, met de fiets te komen. Fietsen kunnen gestald worden op het terrein van Hooghiemstra. Voor auto's is er beperkte parkeergelegenheid aanwezig. Vanaf de fietsenstalling of het parkeerterrein is het ongeveer 500 meter lopen naar de locatie waar het inschuiven plaatsvindt. Uiteraard kunnen de werkzaamheden ook dit jaar weer thuis, achter de computer, bekeken worden via de webcam.

Let op: vol is vol! Vanwege veiligheid is er beperkt toegang voor publiek en kunnen er wachttijden gaan gelden bij extreme drukte.