Opening kringloopwinkel RaderWerk Kollum

Dokkum - Kollum - De gemeente Kollumerland en stichting WerkPro openden op woensdag 30 september kringloopwinkel Raderwerk Kollum. WerkPro doet de dagelijkse bedrijfsvoering. De kringloopwinkel is gevestigd aan de Voorstraat in Kollum. Uniek is de luxere uitstraling van de kringloopwinkel die past bij de locatie midden in het winkelgebied.

Eerst opende Wethouder Jan Benedictus  de nieuwe demontage afdeling op de Timmerwerf 4, waar het kringloopcentrum eerder was gevestigd . Na de opening en een rondleiding ging de stoet naar de Voorstraat. Daar openden wethouder Paul Maasbommel en Peter Rutgers, directeur van WerkPro, samen de nieuwe kringloopwinkel. Daarna kon iedereen het pand van binnen bekijken. Er waren verschillende activiteiten, er was gelegenheid om een hapje en een drankje te nuttigen en de eerste leuke spulletjes konden gekocht worden.
Raderwerk Kollum is ook een bedrijf voor leer/werktrajecten, werkervaringsplekken en
dagbesteding. Mensen die onder de participatiewet of de WMO vallen kunnen hier terecht en
worden begeleid om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Stichting WerkPro richt zich in Noord-Nederland op begeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze doet dit in maatschappelijk zinvolle projecten, zoals het hergebruiken van goederen in het kringloopproject in de gemeente Kollumerland.