Nederlands Techniek Kampioenschap bij Broekster-Wâlden

Dokkum - Damwâld - Tijdens de herfstvakantie wordt het Nederlandse Techniek Kampioenschap (NTK) bij voetbalvereniging Broekster-Wâlden in Damwâld georganiseerd. Het NTK is gebaseerd op de visie van René Meulensteen en staat garant voor kwaliteit, uitstraling en bovenal succes.

Door middel van Meulensteens unieke opleidingsmodel en trainingsmethodiek zal iedere jeugdspeler op zijn of haar niveau een beter rendement halen. De visie is om de spelers eerst de baas te laten worden over de bal door middel van coördinatie en voetenwerk. Vervolgens wordt aangeleerd om de één tegen één situatie te domineren middels diverse technische bewegingen om zo het verschil te maken in een wedstrijd.
Met dit model heeft René Meulensteen zich jarenlang bewezen bij de Jeugd-Academy van Manchester United en later bij het eerste elftal onder leiding van Sir Alex Ferguson. Alle voetballers die door René zijn getraind, waren vol lof over zijn trainingen en aanpak ‘to become a better and bigger player’.
Jongens en meiden van 6 tot en met 14 jaar kunnen meedoen aan het Nederlands TechniekKampioenschap, ongeacht of ze lid zijn van Broekster-Wâlden of überhaupt een voetbalvereniging. Op donderdag 22 oktober wordt er vanaf 10.00 uur volop getraind met het aanleren en toepassen van techniekoefeningen in afwisselende oefen-, afwerk-, spel- en partijvormen zoals die ook worden toegepast in de Jeugd-Academy van United. Tussen de middag wordt er met z’n allen geluncht. Aan het eind van de middag worden de cadeaus uitgedeeld. Elke speler gaat namelijk met onder meer een voetbalshirt, voetbal, aandenken, diploma en observatierapport naar huis. Tevens wordt bekend gemaakt welke spelers worden uitgenodigd om op 1 november 2015 naar de grote landelijke finaledag op het NSC Papendal te komen.
Aanmelden voor en informatie over het NTK bij Broekster-Wâlden kan op www.moves-skils.nl.