Klassieke klanken in Damwâld

Dokkum - Damwâld - In Damwâld vindt op zaterdagavond 10 oktober een bijzonder muzikaal evenement plaats, getiteld 'Klassieke Klanken'. Deze avond wordt gevuld door een anderhalf uur durend

programma met daarin afwisselend blokfluitmuziek van 'It Kwartet' en zang van het Fontein Quartet, beide afkomstig uit Dokkum.
Alle dames van Blokfluitensemble “It Kwartet” hebben les gehad van Dinie Goedhart in Foudgum en zitten inmiddels bij de topopleiding van Flauto Nuovo. Daar krijgen zij les van beroemde gastdocenten uit binnen- en buitenland. Ze maken gebruik van sopranino- tot contrabasblokfluit en spelen van Bach tot hedendaagse muziek van Jan van Roost.
Het Fontein Quartet verleende in 2004 voor het eerst medewerking aan een feestelijke dienst in 'De Fontein'. De naam van deze kerk werd daarna door het kwartet overgenomen. Het viertal mannen verleent sindsdien regelmatig zijn medewerking aan kerkdiensten, culturele uurtjes en verzorgt ook de (Kerst)concerten.  Het FonteinQuartet beschikt over een breed repertoire in verschillende stijlen en talen en heeft inmiddels twee cd’s uitgebracht.
'Klassieke klanken' vindt plaats in 'De Ontmoeting', Foarwei 48 te Damwâld. Aanvang: 20.00u, toegang  € 5,00.