Muziek uit de jaren '60 en '70 terug in vernieuwde Krúswei

Kollum - Damwâld - Tussen 1968 en 1975 vierde de Horetha Drive Inn Show hoogtij. Eén van de mannen van het eerste uur was Alex Bouma. Bouma is altijd een muziekman geweest, waarbij vooral de popmuziek voor hem een uitlaatklep is. Op 17 oktober zal de Drive Inn show te horen zijn in de vernieuwde Krúswei in Damwâld.

In een fanclubblad van januari 1973 stond een interview met Alex Bouma. In dat interview staat vermeld, dat Bouma fan was BZN. De Band zonder naam had in 1973 een andere bezetting dan de latere bezetting met Anny Schilder en Jan Keijzer. In de oude bezetting was Keijzer overigens de drummer.
Bouma was in 1973 werkzaam als melkcontroleur op het laboratorium van de zuivelfabriek van Rinsumageest. Zijn hobby’s : Dj zijn en fotograferen. Momenteel woont Alex Bouma in zijn geliefde Sibrandahûs. Ook Henk van Dijk was een man van het eerste uur. Van Dijk had het spaanplaten omschot van de Drive Inn Show voorzien van kleuren en logo. Ook de VW bus van de Drive Inn Show was door Henk van Dijk voorzien van het logo. De uit Rinsumageest afkomstige Van Dijk woont momenteel in Damwâld.
Een blik op de playlist uit de zeventiger jaren: 'Venus' van Shokking Blue (nummer één in de top 100 van de USA ), 'Cha-la-la, I need you' van The Shuffles, 'Another 45 miles' van the Golden Earring en 'It’s all over now' van the Stones. Op 17 oktober zullen zeker The Beatles, Kinks en the Hollies aan bod komen. Op 17 oktober wordt het grijze vinyl vanaf 20.00 uur gedraaid met muziek uit de zestiger- en zeventiger jaren. De Drive Inn Show zal dit jaar in de Krúswei in Damwâld gehouden worden. Muziek is er van 20.00 tot 00.00 uur, de entree bedraagt 5 euro.
Links op de foto uit de jaren zeventig Henk van Dijk en rechts Alex Bouma.