Nacht Voor Dokk'em voor heel Dokkum!

DOKKUM - Dokk’em Open Air viert in 2015 de tiende editie en dat is reden voor een feestje. Of beter nog… reden voor een éxtra feestje, mét alle inwoners van Dokkum en omstreken! Op donderdagavond 18 juni wordt het festivalterrein omgetoverd tot de Nacht Voor Dokk'em, oftewel één grote Biergarten met tributebands als Damaged Justice (Metallica uit Garyp), Highway To Rosie (AC/DC uit Dokkum) en Black Leash (Pearl Jam uit Burgum).

De entree voor de Nacht Voor Dokk’em is €5,-. Wie al in bezit is van een Dokk’em-ticket (dagkaart of passe-partout), mag gratis naar binnen. De camping gaat een dag eerder open: al op donderdag 18 juni kun je je tent opzetten vanaf 18:00 uur.
Dokk'em Open Air
De vele picknickbanken bij de eetkraampjes en de sfeerlichtjes in de bomen maken van het Dokk'em-evenement een knus feest: ‘smûk’, zoals de Friezen het zeggen. De gezellige Dokk'em-­Camping grenst pal aan het festivalterrein, dus wie geen zin heeft om naar huis te gaan, kan nog tot in de vroege uurtjes blijven feesten. De camping is geopend van donderdagavond tot zondagmiddag.
Dokk’em Open Air begon in 2002: tussen de koeien, met zelfgeknutselde reclameborden en de achtertuin van heit en mem als backstage­ruimte. Dokk'em is het verhaal van een groep Friese vrienden uit Raard en Dokkum, die met steun van de hele gemeente, elke keer weer een fantastisch internationaal festival weet neer te zetten: puur en alleen vanwege de liefde voor goede muziek en het enthousiasme om dat met alle metalheads te delen.
Anno 2015 gaan weer meer dan 100 vrijwilligers, voor en achter de schermen, er voor zorgen dat ook de jubileumeditie een geslaagd evenement wordt met duizenden bezoekers uit alle windstreken.
Dokk’em Open Air vindt plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni: headliners zijn My Dying Bride (GBR), Candlemass (SWE), Kataklysm (CAN), Powerwolf (DLD) en Biohazard (USA) en daarmee heeft het kleinschalige Dokk’em Open Air veel te bieden aan alle liefhebbers van metal en hardcore.
Foto's: Jan-Sjoerd Geertsma