Feanwâldster beboet voor 'aanmerkelijk onvoorzichtig' rijgedrag

Garyp - ÂLDEN – Een 21-jarige inwoner van Feanwâlden is wegens 'aanmerkelijk onvoorzichtig' rijgedrag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een boete van 1000 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden.

De Feanwâldster veroorzaakte op 21 februari een ongeval op de N319 bij Garyp. Op het moment dat hij door een bocht reed, volgens de rechtbank 'een plek met weinig zicht', haalde de Feanwâldster een zanddumper in.

Hij botste frontaal op een Ford Transit busje dat uit de tegenovergestelde richting kwam. De Feanwâldster had nog op de rem getrapt, maar hij kon een botsing niet voorkomen. Misschien dat het daardoor met de verwondingen meeviel.

De Feanwâldster had geen noemenswaardig letsel, de bestuurder van de Ford-bus had een whiplash. Omdat het letsel relatief gering was, vonniste de rechtbank lager dan de eis van het openbaar ministerie.

De officier van justitie eiste twee weken geleden 40 uur werkstraf. De rechtbank hield er ook rekening mee dat de Feanwâldster een blanco strafblad had en dat hij de auto nodig heeft om op zijn werk te komen.