Bevolking komt in opstand tegen sluiting Sionsberg

Dokkum - DOKKUM - De bevolking van Noordoost-Friesland laat van zich horen. Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum MOET blijven, zo laten zij onder andere weten via Facebook.

DOKKUM - De bevolking van Noordoost-Friesland laat van zich horen. Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum MOET blijven, zo laten zij onder andere weten via Facebook.
De oprichters van de site houden op 3 december een manifestatie op De Zijl in Dokkum voor behoud van het ziekenhuis. De vergunning is inmiddels rond. ,,Honderden mensen zijn hun banen prompt kwijt geraakt. Bovendien vinden wij dat wij recht hebben op goede zorg in onze directe leefomgeving waar we elke maand voor betalen'', zo stellen de actievoerders op hun Facebooksite. Ze proberen zoveel mogelijk lakens te verzamelen waar ze teksten op zetten. ,,Alle hulp is daarbij welkom.'' Eerder riep Gea Krol uit Dokkum al op om vrijdagmiddag de vlag halfstok te hangen.
H. Eldering roept mevrouw Monissen van De Friesland Zorgverzekeraar namens een groep verontruste Dokkumers in een brief op om de Sionsberg een kans te geven. ,,U weet net zo goed als wij dat ons ziekenhuis De Sionsberg op het punt staat failliet te gaan, veroorzaakt door vroeger wanbeleid en een tegenvallende samenwerking met Nij Smellinghe in Drachten.'' De bewoners vinden dat Monissen de morele plicht heeft om de medische staf van de Sionsberg uit te nodigen en de toekomst van ziekenhuis De Sionsberg voor de komende jaren met hen te bespreken en te waarborgen. Op de foto: Kamerleden Emiel Roemer en Renske Leijten kwamen donderdagmiddag bij de Sionsberg langs om het personeel een hart onder de riem te steken en om met de medische staf over de plannen te praten. FOTO'S JAN VAN EMPEL