Vluchtelingen houden jaarfeest

Surhuisterveen -  Op zaterdag 22 november heeft Vluchtelingenwerk van de regio's Kollumerland, Achtkarspelen en Tytjerksteradiel hun gezamenlijke jaarfeest gegeven voor de cliënten.

Met de touringcar werd iedereen opgehaald voor een gezellig samenkomen in de Kiehool te Burgum.
Deelnemers werd gevraagd om een gerechtje te bereiden dat te maken had met hun cultuur. Ook de activiteiten waren van grote culturele verscheidenheid; van Arabische dansers tot oud-Hollands bingo. De afsluiting werd verzorgd door jongeren van het Leeuwarder Collectief, een initiatief waarmee door middel van hiphop wordt geprobeerd de maatschappelijke participatie van jongeren in Leeuwarden en omstreken te bevorderen. Door de grote toestroom was het een erg drukke, gezellige avond.

Met het jaarfeest wil Vluchtelingenwerk de cliënten met elkaar in contact brengen, tegen de eenzaamheid die sommige vluchtelingen ervaren. ,,Door de taalbarrière zien we dat het soms lastig is voor vluchtelingen om contacten te vinden en te onderhouden. Met het jaarfeest hopen we dat ze nieuwe contacten aangaan om hun draai beter te kunnen vinden in de samenleving." FOTO RICARDO VAN DER SALM