Achtkarspelen wil betrokkenen dugout-drama Twijzel blijven ondersteunen

BUITENPOST - De gemeente Achtkarspelen wil haar verantwoordelijkheid richting de direct betrokkenen van het dug-outdrama in Twijzel blijven nemen.

Dit houdt in dat Achtkarspelen de nabestaanden, overige families en de scholen zo goed mogelijk blijft helpen en ondersteunen als daar behoefte aan is. Daarnaast gaat de gemeente samen met de sportverenigingen in Achtkarspelen alles er aan doen om te voorkomen dat zo’n ongeval in de toekomst weer kan gebeuren.

Geen vervolging

Het Openbaar Ministerie besloot gisteren om een geen strafrechtelijke vervolging in te stellen naar aanleiding van het ongeval met de dug-out op het sportcomplex van Twijzel, tijdens een schoolkorfbaltoernooi op woensdag 21 mei. Het toernooi eindigde door het instorten van de dug-out in een afschuwelijk drama. Bij dit noodlottige ongeval overleed een tienjarig meisje uit Surhuisterveen en raakten vijf andere kinderen gewond.

Onrust

De uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek van het OM hebben lang op zich laten wachten wat voor onrust zorgde bij direct betrokkenen, aldus Achtkarspelen. De gemeente vindt het goed dat de uitkomsten er nu zijn, ,,maar het enorme verdriet en gemis blijft". Het Openbaar Ministerie startte gelijk na het ongeval een grondig onderzoek naar de vraag of er strafrechtelijk gezien sprake is van schuld. Het OM heeft de gemeente woensdagavond 22 oktober op de hoogte gebracht van de uitkomsten van dit onderzoek.

Onvoldoende bewijs

Aan burgemeester Germ Gerbrandy van Achtkarspelen deelde het OM het volgende meegedeeld: ,,Het OM gaat niet over tot vervolging van de gemeente Achtkarspelen of voetbalvereniging SC Twijzel. De officier van justitie is van oordeel dat er onvoldoende bewijs is om te komen tot het bewijs van schuld in strafrechtelijke zin. Daarnaast is de officier van justitie van mening dat een strafrechtelijke vervolging vanuit maatschappelijk oogpunt geen toegevoegde waarde meer heeft.”