Portier bar-dancing Dokkum mishandelt stapgast: werkstraf

Dokkum - LEEUWARDEN/DOKKUM – Een ex-portier van een bar-dancing aan de Oranjewal in Dokkum is wegens het mishandelen van een klant donderdag veroordeeld tot een werkstraf.

De portier, een 34-jarige inwoner van Franeker, heeft op 25 mei een bezoeker van de bar-dancing tegen de grond gesmeten. Het slachtoffer liep vier gebroken rugwervels op.

Getuigen hadden gezien dat de portier het slachtoffer voor de deur van de bar-dancing een vuistslag gaf. Vervolgens pakte de Franeker de man op een gooide hem tegen de grond. Bij die actie brak het slachtoffer vier rugwervels. Verder liep hij een wond aan de elleboog op die gehecht moest worden.

De portier zei dat hij in het nauw werd gedreven door de agressieve stapper. Vlak nadat de uitsmijter hem naar buiten had gewerkt, trapte de stapper tegen de deur van de bar-dancing. De Franeker kreeg zijn vinger tussen de deur. Toen het slachtoffer dreigend op hem afkwam, sloeg hij de man neer.

Rechter Christine Koelman hechtte de meeste waarde aan twee getuigenverklaringen. Deze getuigen hadden gezegd dat de portier het slachtoffer eerst een tik gaf en vervolgens optilde en tegen de grond smeet. De rechter beschouwde de verwondingen, van de vier rugwervels waren stukjes afgebroken, niet als zwaar lichamelijk letsel.

Dat in tegenstelling tot de officier van justitie. Omdat de verdachte in 2009 ook al eens een werkstraf kreeg voor een mishandeling in bar-dancing Quatrebras, eiste de officier drie maanden cel. Omdat zij op een lagere kwalificatie van het feit uitkwam, hield de rechter het bij een werkstraf van 120 uur. De Franeker moet 889 euro schadevergoeding betalen.