Kindercentrum Harkelein Harkema na verbouwing heropend

HARKEMA - Kindercentrum Harkelein in Harkema is woensdagmiddag heropend na een grondige verbouwing.

De accommodatie van Kinderopvang Achtkarspelen had een tijdelijk karakter. Dat is nu gewijzigd in een permanente status. Harkelein is grondig opgeknapt en uitgebreid met onder andere een speelhal. Ook de buitenkant is aangepakt met nieuwe kozijnen en een vriendelijk ogende houten betimmering.

In de slag

De openingshandeling werd verricht door burgemeester Germ Gerbrandy van de gemeente Achtkarspelen. Wout Zijlstra, de sterkste man van Nederland, was ook van de partij. Gerbrandy moest eerst met hem in de slag voordat hij de deur van het slot van Harkelein kon draaien.

Regen

Het programma rond de heropening van Harkelein moest enigszins worden aangepast door de slechte weersomstandigheden. Op het moment dat burgemeester Gerbrandy zijn toespraak hield, kwam de regen met bakken tegelijk naar beneden.

Poffertjes

Na de openingshandeling waren er nog tal van activiteiten. Zo waren er spelletjes en kon er gesmuld worden van poffertjes. Ook hadden ouders en kinderen de gelegenheid een kijkje in kindercentrum Harkelein te nemen. Verder gaf sterke man Wout Zijlstra nog een demonstratie waarbij ook de kinderen een rol speelden. Foto"s: Geurt P. Maassen van den Brink