Jan Vlap nieuwe trainer Harkemase Boys

HARKEMA - Jan Vlap is de nieuwe hoofdtrainer van Harkemase Boys. De Sneker komt over van ASV Dronten.

Harkemase Boys en Jan Vlap bereikten dinsdagavond overeenstemming. Vlap tekent een contract voor een jaar. Sjoerd Jan Eppinga blijft assistent-trainer bij de zaterdaghoofdklasser. De 47-jarige oefenmeester was eerder onder andere actief als hoofdtrainer bij LAC Frisia 1883, Bergum, Gronitas en ONS Sneek. Met de club uit Sneek werd Vlap in 2013 kampioen van de Hoofdklasse C.

Gevoelsmens

Vlap heeft er zin in om op De Bosk actief te zijn. ,,Ik ben een gevoelsmens en ik ben ambitieus. Daar past deze club goed bij. Harkemase Boys is een mooie club en speelt op een hoog niveau. Het lijkt me geweldig om hier te werken”, aldus de trainer.

'Toptrainer'

Ook voorzitter Appie van der Veen van Harkemase Boys is enthousiast met de komst van Jan Vlap: ,,Vlap is een toptrainer. Dat heeft hij bewezen. In de afgelopen tien jaar is hij vier keer kampioen geworden, waaronder de afgelopen twee seizoenen met ONS Sneek en ASV Dronten. Daarnaast vindt hij net als ons de doorstroming van jeugd en talenten belangrijk." Voor Harkemase Boys was het ook belangrijk dat Sjoerd Jan Eppinga actief blijft bij de club. Van der Veen: ,,In de gesprekken met Vlap was Eppinga ook erg enthousiast. We verwachten een goede samenwerking.”