Enthousiasme spat er vanaf bij Cast Bonifatius de Musical

Dokkum - Het enthousiasme spatte er vrijdagmiddag vanaf tijdens de presentatie van zowel regisseur Marc Krone, als de nieuwe cast van Bonifatius de Musical in de Bonifatiuskapel in Dokkum. Zowel pers als publiek mocht een kijkje nemen tijdens de repetities.

Daarnaast gaf De Kast een miniconcert met onder andere de musicalhit It Wetter Waakst. Dit nummer werd gezongen door Syb van der Ploeg en Liss Walravens, die dit jaar zijn dochter (Alrun) speelt. Liss Walravens is vervangen door Lotte Verhoeven en is vooral bekend van de musical Love Story. Voor haar was de perspresentatie best wel spannend omdat zij voor het eerst in het Fries zong. Ook nieuw in Bonifatius de Musical is Maike Boerdam. Zij wilde de vorige keer al graag meedoen, maar moest op het laatste moment afzeggen vanwege haar rol in de musical Miss Saigon. Ze is heel blij dat ze nu wel mee kan doen.

Nieuwe cast maakt het verschil

Verder is ook Bert Simhoffer nieuw. Hij vervangt Paul Donkers als paus, abt en verteller. Hij zong hoofdrollen in onder meer Annie, Oliver, Rembrandt de Musical, Antevka en Mary Poppins.  ,,De reacties op de kwaliteit van de nieuwe acteurs is positief. Ze maken de voorstelling toch weer anders. Voor herhalingsbezoekers is het nu de kans om mee te maken hoe mensen het verschil kunnen maken'', aldus Lammert de Hoop van de organiserende Stichting 754.

Promotie en Shownieuws

Sinds gisteren staan langs de grote wegen in en rondom Dokkum en in de kapel grote billboards van Bonifatius de Musical. Tijdens de perspresentatie werden posters uitgedeeld waarmee mensen promotie kunnen maken voor de musical die vanaf 30 mei te zien is in de Bonifatiuskapel in Dokkum.

De perspresentatie is vanavond ook te zien in Shownieuws van SBS6. Zie ook het Nieuwsblad Noordoost-Friesland van maandag 19 mei.

Meer informatie: www.bonifatiusdemusical.nl

Fotografie Marit Anker