Hygiëne hoog in het vaandel bij 25-jarig chinees restaurant

Kollum - KOLLUM - Xu en Saiqin Chen zijn donderdag 15 mei 25 jaar eigenaar van Chinees Indisch restaurant De Golden River aan de Kerkstraat in Kollum.

Het was eerst wel even wennen in Kollum voor de familie Chen. ,,Het is hier heel anders dan in China, twee werelden. We kenden de taal en de mensen niet en we vonden het erg koud. Dat waren we niet gewend'', vertelt Saiqin Chen. ,,In het begin vonden we het allemaal best moeilijk, maar gelukkig kregen we veel hulp van mensen hier uit de buurt. En zonder onze vaste klanten was het allemaal niet gelukt.'' Complimenten Kenmerkend voor De Golden River is dat alles vers is. Ook de hygiëne staat hoog in het vaandel. Van de Keuringsdienst van Waren kreeg Chen zelfs het compliment dat hij nog nooit had meegemaakt dat de keuken zo schoon was. Bijzonder is ook het persoonlijk contact. Chen herkent iedereen. Veranderingen Xu en Saiqin Chen hebben twee zonen van 24 en 21 jaar en een dochter van 14 jaar. In de weekenden helpen de zonen mee in het restaurant. Door de jaren heen is de zaak twee keer verbouwd. Ook de tijden zijn aangepast. ,,Vroeger kwamen mensen ook vaak bij het Chinese restaurant lunchen, maar dat is nu niet meer zo. We waren toen zeven dagen in de week van 's ochtends tot 's avonds geopend. Nu zijn we op maandags gesloten en van dinsdag tot met donderdag vanaf half drie open. Op de andere dagen zijn we wel vanaf half twaalf open.'' Korting Specialiteit van De Golden River zijn de vuurpan gerechten met Chinese rijstwijn en zwarte bonensaus. Het lopend buffet in de weekenden is populair, dit is ook mogelijk op afspraak. Mensen die liever thuis een feestje willen kunnen catering laten bezorgen, met borden en bestek erbij. Omdat het echtpaar Chen 25 jaar eigenaar is krijgen klanten momenteel tien procent korting. Chen: ,,De mensen zijn hier zo aardig, wij willen graag iets voor hen terugdoen.''