Jeannet Sipma: Ee staat over vijf jaar als ‘Flaaksdoarp' op de kaart

Ee - EE Het dorp Ee staat zaterdag 10 mei van 10.30 tot 17.00 uur in het teken van het open dorp. Plaatselijke ondernemers, verenigingen en particulieren laten zien wat ze in huis hebben. Jeannet Sipma van Vereniging Dorpsbelang Ee zit in de organisatie. In het Nieuwsblad Noordoost-Friesland van vrijdag 9 mei staat ze centraal in de rubriek Must Hoare Wie 't Seit.

EE - Het dorp Ee staat zaterdag 10 mei van 10.30 tot 17.00 uur in het teken van het open dorp. Plaatselijke ondernemers, verenigingen en particulieren laten zien wat ze in huis hebben. Jeannet Sipma van Vereniging Dorpsbelang Ee zit in de organisatie. In het Nieuwsblad Noordoost-Friesland van vrijdag 9 mei staat ze centraal in de rubriek Must Hoare Wie 't Seit.
In de rubriek stelt ze dat het Beschermd Dorpsgezicht van Ee de mooiste plek van de gemeente is. ,,Wanneer je hier rondloopt, lijkt het net een openluchtmuseum. Prachtige oude woningen, oude lantaarnpalen, karakteristieke tuinhekjes, de Tsjerke op de Terp en natuurlijk het Vlasmuseum.'' Sipma is er trots op dat ze in Ee woont. Het is een dorp dat leeft en waar veel mensen actief zijn en bereid zijn de schouders eronder te zetten. Ze verwacht dat krimp over vijf jaar geen thema meer is in Ee en dat het dorp dan als 'It Flaaksdoarp' op de kaart staat. ,,Dit genereert een aantrekkingskracht voor inwoners, ondernemers en toeristen.'' Dorpsbelang Ee heeft volgens Jeannet Sipma als credo: wanneer iedereen iets doet, doe je met z'n allen heel veel. Dit geldt ook voor de samenwerking met de gemeente. Tot slot roept ze iedereen op om zaterdag 10 mei naar Open Dorp Ee te komen. ,,Dan kun je met eigen ogen zien, waar ik energie van krijg en dat Ee wel degelijk brûst!'' Meer weten? Zie de krant van vrijdag 9 juni!
Fotobijschrift: Jeannet Sipma van Vereniging Dorpsbelang Ee bij het nieuwe Flaakspaad dat zaterdagochtend om tien uur officieel wordt geopend. Foto: Klasina van der Werf