Strijdend WTOC met de oneven goal onderuit bij ONT

OPEINDE - WTOC heeft dinsdagavond de belangrijke competitiewedstrijd uit tegen ONT verloren. Het werd in Opeinde 1-0 voor de thuisclub.

WTOC bestaat deze week vijftig jaar en vanwege de festiviteiten- aanstaande zaterdag speelt WTOC tegen Oud Heerenveen - werd de wedstrijd tegen ONT verplaatst naar dinsdagavond. Het was een belangrijk duel voor beide teams. Voor ONT om kans op een periode te behouden en voor WTOC om de promotie-degradatiedans te ontspringen.

Grote druk

Ondanks de goede bedoelingen had WTOC het eerste kwartier heel veel moeite met het bewegelijke spel van ONT. Gosse-Jorrit Kooistra kwam in de eerste minuut al vrij voor WTOC-doelman Geoffry Hoiting. Kooistra was te gehaast en schoot voorlangs. Echter de druk werd te groot en na zestien minuten kwam uit een klutssituatie de 1-0 op het bord. Kooistra was de speler die het laatste tikje gaf. WTOC leek vanaf dat moment meer de schroom van haar af te gooien. Er werd nog meer energie in het spel gestoken en ONT werd opgejaagd. De eerste goede poging kwam van de voet van Sybren Bosma, maar zijn poging ging net naast. Ook Erik Jan Dijkstra wist gevaarlijk voor ONT-doelman Bruinja op te duiken, maar ook zijn inzet verdween naast het doel. Zo moest met een achterstand gerust worden, maar gezien het veldoverwicht van de thuisclub had deze achterstand voor WTOC ook groter kunnen zijn.

Energiek

In de rust werden de afspraken opnieuw neergezet en WTOC kwam energiek uit de kleedkamer. Het lukte om ONT onder druk te zetten. Erik Jan Dijkstra wist als eerste gevaarlijk door te komen, maar alleen voor doelman Bruinja ging zijn vlammend schot via de vingertoppen van de keeper naast het doel. Deze ONT-doelman onderscheidde zich door gevaarlijke voorzetten van de zijkant steeds onschadelijk te maken voordat een WTOC-speler een doelpoging eruit kon halen. ONT loerde op de ruimte achter de verdediging, maar er werd door de gasten goed geconcentreerd verdedigd. Ook doelman Hoiting droeg daarin zijn steentje bij door een vrije inzet van spits Otto Kooi katachtig uit zijn doel te slaan. De beste kans kreeg WTOC tien minuten voor tijd. Tedo de Bruin wist de bal in een mêlee van spelers bij Jilles Bosma te krijgen, die een vrije schietkans kreeg. Echter de muur van verdedigers wisten hun al verslagen doelman te helpen en de bal buiten de palen te werken.

Geen beloning

WTOC bleef strijden voor een goed resultaat, maar ook met Goffe de Boer aan het front zag het team haar inzet niet beloond worden met een puntje. Een cadeautje dat in deze jubileumweek toch wel heel welkom was geweest. Foto's: Jantsje Wiersma