Voetbalvereniging WTOC viert deze week vijftigjarig bestaan

OUDWOUDE - Voetbalvereniging WTOC viert deze week feest. De Westergeest Triemen Oudwoude Combinatie bestaat vijftig jaar.

WTOC is méér dan alleen een club waar leden zich vermaken met het voetbalspel. Het sociale aspect staat ook hoog in het vaandel. Daarnaast heeft de vereniging gezorgd voor een band tussen de drie betrokken dorpen. De betrokkenheid is groot, weet voorzitter Wierd Kooistra van WTOC. ,,It is in hiel sosjale klup.” De jubilerende vereniging telt momenteel circa 150 leden.

Omnivereniging

WTOC werd vandaag precies vijftig jaar geleden opgericht. Het was schoolmeester Gjalt Feersma Hoekstra die vond dat elke zichzelf respecterende gemeenschap een voetbalclub binnen haar grenzen moest hebben. WTOC kwam van de grond als omnivereniging. Naast voetbal werd ook de korfbalsport bedreven. In 1967 werden echter de laatste ballen door het mandje gegooid. Een gebrek aan ruimte noopte de club een keuze te maken. En omdat de voetballers qua ledental flink in de meerderheid waren, betekende dit het einde voor de korfbaltak.

Activiteiten

Deze week staan er tal van jubileumactiviteiten op het programma. Zo is er vanavond een feest voor (oud-)leden, genodigden en vrijwilligers. Ook staan er een sportquiz en een voetbalclinic op de rol. Bij de afsluiting op zaterdag is er onder meer penaltyschieten, een wedstrijd tussen WTOC en Oud-Heerenveen en een eindfeest. Meer hierover in Nieuwsblad Noordoost-Friesland van vandaag, maandag 28 april.