Leerlingen Dockinga College scoren op Junior VakkanjerWedstrijden

Drachten - DRACHTEN/DOKKUM - Leerlingen van het Dockinga College uit Dokkum scoorden woensdag prijzen tijdens de regiofinale van de Junior VakkanjerWedstrijden in Drachten.  

De Junior Vakkanjers van CSG Anna Maria Schurman uit Franeker wonnen de regiofinale van de Junior VakkanjerWedstrijden in Drachten. Met hun zelfgebouwde amfibievoertuig pakten de derde- en vierdejaars vmbo-talenten een ticket naar de nationale finale. Die is op vrijdag 21 maart in de Fokker Terminal in Den Haag. Zilver en brons was er voor het Noorderpoort College Stadskanaal en het OSG Singelland Drachten.
Bij de Junior Vakkanjers Instalektro pakte het Dockinga College uit Dokkum de eerste plaats. Bij gastheer OSG Singelland verschenen aanstormende techniektalenten van tien vmbo-scholen aan de aftrap. Inzet: een plek in de nationale finale. In de aanloop naar de regiofinale bouwden de teams hun eigen amfibievoertuig, dat ze in Drachten ‘pimpten' met door de jury voorgeschreven aanpassingen. Een testrit en -vaart maakten ook deel uit van de jurering. De Junior Vakkanjers Instalektro kwamen ook in actie in de regiofinales. Zij werkten in duo's aan een mobiele werkplaats voor de amfibievoertuigen van de Junior Vakkanjer-teams. Zo ‘groen' mogelijk: ze installeerden bijvoorbeeld een zonneboiler voor duurzaam warm water. Er zijn in totaal zes regiofinales van de Junior VakkanjerWedstrijden. De beste Junior Vakkanjers strijden volgende week vrijdag in de finale om de Nederlandse titel. De finale is in de Fokker Terminal in Den Haag, tegelijk met de finale van de VakkanjerWedstrijden voor techniektalenten van ROC's en bedrijven. Uitslagen Junior Vakkanjers Teams: 1. Team De Opkikkers, CSG Anna Maria Schurman, Franeker; 2. Team R3JS, Noorderpoort College, Stadskanaal; 3. Team Wetterfretters, OSG Singelland, Drachten. Junior Vakkanjers Installatietechniek – Elektrotechniek: 1. Dennis vd Bijl, Dockinga College, Dokkum; 2. Christiaan Toornstra, Dockinga College, Dokkum; 3. Miquel Correio Lourenco, Dr. Nassau College, Assen. Junior Vakkanjers Instalektro – Installatietechniek: 1. Camiel Vriesema, Dockinga College, Dokkum; 2. Pieter Berg, Dockinga College, Dokkum 3. Danny Hospers, Noorderpoort College, Stadskanaal.
Foto's: TechniekTalent.nu/Daan van Eijndhoven