Tachtig deelnemers Friese jeugdkaratewedstrijden in Burgum

Dokkum - Ongeveer tachtig jonge karateka's treden zaterdag 15 maart aan tijdens de negende wedstrijddag van de KBN Vanencompetitie Friesland in sporthal De Westermar in Burgum. De wedstrijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur en publiek is welkom. De toegang is gratis. De deelnemers zijn afkomstig van sportscholen uit Burgum, Drachten, De Westereen, Leeuwarden, Franeker en Emmen. 

De vanencompetitie van de Karate-do Bond Nederland (KBN) is een laagdrempelig wedstrijdsysteem waarmee jonge karateka's op een leuke manier wedstrijdervaring opdoen. Deelnemers kunnen meedoen aan de onderdelen kata (vorm) en kumite (sparren). Ze verzamelen punten met iedere wedstrijdje en aan het eind van de dag krijgen ze een diploma en - bij voldoende punten - een vaan of een trofee.
Organisatie
De organisatie van deze wedstrijden is al sinds 2011 in handen van Hanneke Timmers en Michiel Commandeur, die ook de Burgumer karateschool Kaihatsu runnen. Ruim twintig vrijwilligers van de verschillende sportscholen komen helpen als scheidsrechter of tafelbezetting.