Samen driehonderd jaar lid van CPB Buitenpost

Buitenpost - BUITENPOST - Acht dames van de Friese Christelijke Plattelandsvrouwen Bond uit Buitenpost werden donderdag tijdens de jaarvergadering in het zonnetje gezet omdat ze een jubileum vierden als lid van de vereniging.

Samen zijn de acht dames maar liefst driehonderd jaar lid. Els Dijkstra is al 50 jaar lid, Sjoerdje van Lune 45 jaar, Riekje Dantuma, Bettie van der Meer en Hielkje Poortinga zijn alledrie 40 jaar lid, Geeske Steendam en Hilly Dijkstra zijn 30 jaar lid en Janny Dijkstra is 25 jaar lid (zij was door ziekte niet aanwezig).
Bloeiende vereniging De CPB Buitenpost heeft zelfs een dame in haar midden die al 53 jaar lid is. ,,Het is in een tijd dat veel verenigingen stoppen toch geweldig dat wij een bloeiende vereniging zijn?”, aldus de dames. Niet alleen de jubilarissen, ook de dames van de creativiteit, de dames die fietstochten organiseren en de bloemschikcommissie werden in het zonnetje gezet tijdens de fleurige jaarvergadering. Uitjes Dit voorjaar houdt CPB Buitenpost nog twee bijeenkomsten: op 13 maart en 10 april in de Schakel. Beide keren vanaf half acht, ook gaan de dames nog op een reisje. De CPB zelf organiseert allerlei uitjes waar ook de leden uit Buitenpost aan deel kunnen nemen, zoals een uitje naar het Europarlement in Brussel of een reisje door Noord Groningen. Meer informatie over CPB Buitenpost? Bel Hinke van der West, tel. 0511-542318 of Willy Stienstra, tel. 06-23103124. Op de foto Deze dames zijn samen driehonderd jaar lid van CPB Buitenpost. Foto: Geurt Pieter Maassen van den Brink