Doelman Erick Jansema naar Harkemase Boys

HARKEMA - Erick Jansema speelt vanaf volgend seizoen voor Harkemase Boys. De 22-jarige doelman staat dit seizoen nog onder de lat bij eersteklasser Oranje Nassau.

De Technische Commissie van Harkemase Boys heeft met de komst van Jansema snel geanticipeerd op het vertrek van doelman Jacob de Vries. De Vries maakte vorige week bekend dat hij de hoofdklasser na zes seizoenen verlaat.

Hanzehogeschool

Jansema begon zijn voetbalcarrière bij vv Appingedam. Daar speelde de doelman tot zijn negentiende. Daarna maakte hij de overstap naar Oranje Nassau. Bovendien deed hij eind 2011 enkele weken bij FC Emmen mee op proef. Jansema is afkomstig uit Farmsum, maar woonachtig in Groningen. Daar begint hij volgend schooljaar met een Master Marketing aan de Hanzehogeschool.

Ambiance

,,Ik wil graag op een hoog niveau spelen, dus daar verheug ik me op bij Harkemase Boys.”, aldus de 1,93 meter lange goalie. ,,Ook de ambiance bij wedstrijden op De Bosk is geweldig. Het lijkt me een heel mooie uitdaging om hier te spelen. Daarnaast volgt de Technische Commissie van Harkemase Boys mij al langere tijd, dat spreekt me natuurlijk ook aan.”

Betaald voetbal

Jansema is sterk in 1-op-1 situaties, goed in de lucht en de doelman straalt rust uit op goal. En Jansema is ambitieus: ,,Ik wil op een zo hoog mogelijk amateurniveau spelen. Als de kans zich ooit voordoet, dan wil ik naar het betaald voetbal.”