Echtpaar Van der Veen Surhuisterveen zestig jaar getrouwd

SURHUISTERVEEN - Willem en Grietje van der Veen uit Surhuisterveen hebben gisteren hun zestigjarig huwelijksjubileum gevierd.

Burgemeester Germ Gerbrandy van de gemeente Achtkarspelen kwam in de middaguren langs voor een felicitatie. Dat stelden de diamanten echtelieden zeer op prijs.

Harkema

Willem van der Veen werd op 4 april 1933 geboren in Harkema. Grietje Alma zag het levenslicht op 17 januari 1936 in Surhuisterveen. Na een ontmoeting bij de toren in Surhuisterveen sloeg de vonk over bij het maken van een fietstocht.

Philips

Na een periode van vijf jaar bij Philips in Drachten te hebben gewerkt, begon Willem van der Veen met een eigen schoonmaakbedrijf in Surhuisterveen. De onderneming, die werd uitgebreid met een zonweringtak, wordt momenteel geleid door zijn zonen Albert en Wim.

Kinderen

Het echtpaar kreeg zes kinderen, drie zonen en drie dochters. Er zijn vijftien kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Meer over het huwelijksjubileum van Willem en Grietje van der Veen in de papieren editie van De Feanster van woensdag. Foto’s: Atze H. van der Ploeg