Springkuil WSBF in sporthal Surhuisterveen geopend

SURHUISTERVEEN - Surhuisterveen is weer een prachtige voorziening rijker. In de Surventohal werd zaterdag de springkuil van gymnastiekvereniging WSBF officieel geopend.

De openingshandeling door wethouder Marten van der Veen van de gemeente Achtkarspelen bleef niet bij de geplande druk op de knop die de deur naar springkuil opende. Van der Veen trok z’n jasje uit, rende richting de trampoline en maakte ook een (training)sprong die op de ultra zachte ondergrond van de springkuil eindigde.

WSBF

Samen met de Feanster gymnastiekvereniging WSBF heeft Achtkarspelen de springkuil gerealiseerd. De springkuil is een unieke voorziening voor de turnsport. In Friesland is er alleen een springkuil in de Turnhal van Sportstad Heerenveen. Landelijk zijn er circa tien springkuilen.

Trots

Het traject naar de realisatie van de springkuil werd acht jaar geleden in gang gezet door voorzitter Jasper Bergsma van WSBF. ,,Wolkom by ús trots”, zo ontving Bergsma de genodigden bij de opening. De WSBF-voorzitter is ervan overtuigd dat de springkuil de prestaties van de leden van de Feanster gymnastiekvereniging naar een nog hoger niveau zullen brengen. De springkuil wordt alleen voor trainingen gebruikt. Er kan veilig worden geland bij het oefenen van ingewikkelde sprongen. Een zevental leden van WSBF verzorgde bij de opening een demonstratie. De aanwezigen keken er allemaal vol bewondering naar.

Herre Zonderland

Herre Zonderland - de broer van wereld- en Olympisch kampioen Epke Zonderland - was een van de aanwezigen bij de opening. Hij moest ook volop in actie komen. Daarbij ging het niet om het maken van een sprong, maar diverse fotosessies met de Feanster turnsters.

Nederlands kampioenschap

De opening van de springkuil vond plaats tijdens het Nederlands Kampioenschap groepsspringen in Surhuisterveen. De Surventohal was omgebouwd tot een mooie wedstrijdhal compleet met professionele trampolines en springtoestellen. Meer over de opening van de springkuil in Surhuisterveen maandag in het Nieuwsblad Noordoost-Friesland en de papieren editie van De Feanster van woensdag. Foto’s: Atze H. van der Ploeg