Veenma verhuist van Niawier naar Dokkum

Dokkum - NIAWIER/DOKKUM - Na bijna zeventig jaar verhuist Veenma Mechanisatie en Tuin & Park van Niawier naar het voormalige pand van Gosse Wijnsma aan de Hogedijken in Dokkum. Donderdag, vrijdag en zaterdag kan iedereen een kijkje nemen in het bedrijf tijdens de open dagen.

 De laatste jaren is Veenma uit zijn ‘jasje' gegroeid en op zoek gegaan naar een nieuwe locatie met expansiemogelijkheden. ,,We hadden eigenlijk wel in Niawier willen blijven, maar in en om het dorp was het niet mogelijk om uit te breiden. Dit pand aan de Hogedijken 53 kwam op ons pad. We hebben het gebouw bekeken en waren meteen enthousiast. Dit was precies wat wij zochten'', aldus Gosse Veenma. Pand Gosse Wijnsma Het pand van kozijnproducent Gosse Wijnsma was in 2008 gebouwd en staat leeg sinds het faillissement van een jaar geleden. ,,Het is een modern en ruim gebouw waar we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn en waar onze medewerkers efficiënt en met plezier kunnen werken'', vertelt Feitze Veenma. De achttien medewerkers hebben zich voor de volle honderd procent ingezet om te helpen met de verhuizing. Alles onder één dak Veenma heeft in Dokkum vijf keer zoveel ruimte als in Niawier. ,,Aan de Siercksmawei moesten we altijd op de weg laden en lossen, dat hoeft nu niet meer. Overigens hebben omwonenden er nooit over geklaagd, dat is best bijzonder.'', stelt Gosse Veenma. Zijn zoon Feitze voegt er aan toe dat uitbreiding echt nodig was vanwege de schaalvergroting in de landbouw. ,,Bovendien hebben we alles nu mooi onder één dak. Tot voor kort was onze tuin- en parkafdeling op een andere locatie gevestigd, aan de Holwerterdyk in Dokkum. In de grote nieuwe winkel zijn tuin- en parkmachines te koop voor zowel particulieren als bedrijven. Ook voor een snoeischaar, kettingzaag, losse onderdelen of onderhoud kunnen mensen bij ons terecht.'' Kistenwasser  Bijzonder product van Veenma Mechanisatie is de zelfontworpen automatische kistenwasser. Hierdoor hoeven agrariërs niet meer buiten in de kou hun kisten af te spuiten. Inmiddels worden de kistenwassers over de hele wereld verkocht. Ook bouwt Veenma speciale aardappelrooimachines.
Op de foto Feitze en Gosse Veenma bij het nieuwe pand aan de Hogedijken. Belangstellenden kunnen hier een kijkje nemen op donderdag 23 januar van 9.00 - 18.00 uur, vrijdag 24 januari van 9.00- 21.00 uur en zaterdag 25 januari van 9.00 - 16.00 uur. FOTO KLASINA VAN DER WERF Zie ook het Nieuwsblad Noordoost-Friesland van maandag 20 januari.