Draagvlak voor project Dokkumer Lokaaltje

Dokkum - DOKKUM – Er is voldoende draagvlak voor het project Dokkumer Lokaaltje. Dat stelt initiatiefnemer en bestuurslid Chris Rijff van de Stichting Noord Friesche Lokaal Spoorwegmaatschappij (NFLS).

Zo’n tweehonderd mensen bezochten donderdag de voorlichtingsavond van de Stichting Noord Friesche Lokaal Spoorwegmaatschappij (NFLS) in de IJsherberg in Dokkum. De lokale politici was op deze avond wel uitgenodigd, maar konden in verband met een raadscommissievergadering niet aanwezig zijn. De ondernemers moesten ook verstek laten gaan in verband met een vergadering over parkeerbelasting. Toch was Chris Rijff dik tevreden over de opkomst. De oud-Dokkumer noemde het een ‘boppeslach’.
Tegengas grondeigenaren Hij gaf deze avond voorlichting over het gebruiken van de historische nalatenschap van het Dokkumer Lokaaltje als marketinginstrument voor de regio rondom het traject tussen Leeuwarden en Anjum. Dit kan onder andere door spoorfietsen op de rails te laten rijden. Onderweg kunnen de passagiers uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Dokkum, zodat de lokale ondernemers ervan profiteren. Volgens Rijff is er genoeg draagvlak bij politici en ondernemers. ,,Er is alleen nog wat tegengas van enkele grondeigenaren. Wij gaan echter met hen in gesprek om de mogelijkheden met hen te bespreken.'' Ondertussen is de stichting NFLS al begonnen met het plaatsen van andreaskruisen langs het spoor in Metslawier (zie foto). In totaal komen er 65 van dit soort overwegen, waarvan 27 in Dongeradeel. Voor het volledige verhaal, zie het Nieuwsblad Noordoost-Friesland van maandag 20 januari.