Geldautomaat opgeblazen na ramkraak in Kollum

Kollum -  Onbekenden hebben maandagnacht omstreeks vier uur bij de Rabobank aan de Voorstraat in Kollum een ramkraak gepleegd. Een deel van de inhoud van de geldautomaat is buit gemaakt.

Met een grote terreinwagen, gestolen uit Beetsterzwaag, werd op de zijgevel van het bankgebouw ingereden. Hierdoor ontstond aan zijkant een groot gat in de gemetselde muur. De automaat is met behulp van een explosief open geblazen. De auto die is gebruikt voor de ramkraak is vermoedelijk door de daders in brand gestoken. De brandweer van Kollum heeft het vuur geblust. De ravage op het parkeerterrein en de schade aan het bankgebouw is groot.

Daders voortvluchtig

De politie is direct een groot onderzoek gestart. De daders gingen er vandoor in een andere auto die vermoedelijk in de omgeving van de Voorstraat en de Van Scheltingalaan stond geparkeerd. Een zoekactie in de wijde omgeving leverde niets op. De omvang van de buit is nog niet bekend. Een aantal bankbiljetten bleef bij de vlucht van de daders op straat achter. Foto’s: Jan Beets