De Hûnekop en Strawelte horen bij elkaar

Leeuwarden - De Hûnekop en Strawelte speelden zaterdagavond in het WTC Expo in Leeuwarden het laatste optreden uit een serie van drie. Ze speelden maar liefst drie uur lang zonder te vervelen.

Om het concert van drie uur lang boeiend te houden bedachten de Wâldpyken een formule: ze zouden met elkaar de strijd aangaan. Die strijd viel uiteindelijk wel mee. Hûnekop Emiel Stoffers en Strawelte-frontman Foppe Land boksen wel een beetje tegen elkaar op. Maar eerder als twee blije puppy's dan als gemene rottweilers. Dat de formule heel belangrijk is, blijkt wel in het laatste uur voor de toegift. De Hûnekop heeft net een aantal nummers gespeeld, waarna Strawelte het af mag maken. Vanaf dat moment zakt het even een beetje in. Al kan het ook zijn dat het publiek murw gebeukt is.

Strippers en vlammen

Het concert wordt omlijst door talloze performances op het podium. Strippers met een vlammenact, Jappie Kommando en een grote Hûnekop van papiermaché, het komt allemaal voorbij. Hoogtepunt was een duet tussen Stoffers en Land. Samen zongen ze een combinatie van 'Moaie eagen' en 'Der sit die iets dwars' aan elkaar geplakt met 'Het is een nacht van Guus Meeuwis'. Ontroerend mooi. Een uitgebreide recensie staat in het Nieuwsblad Noordoost Friesland van maandag. http://www.youtube.com/watch?v=0R8WnF0LAMY