Eigenaar van verwaarloosde dieren Augustinusga opnieuw aangehouden

Augustinusga - Een dierhouder uit Augustinusga is donderdagochtend aangehouden omdat hij zijn dieren zou verwaarlozen. De beesten zijn in beslag genomen.

Een ezel, een pony, vier honden, een geit, een hangbuikzwijn en enkele konijnen, ganzen, kippen en katten zijn meegenomen door inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming. Zij deden samen met de politie een inval bij de man die om dezelfde reden al meerdere keren met de politie in aanraking is geweest. De man is op het politiebureau verhoord.

Eerdere overtredingen

De afgelopen anderhalf jaar is meerdere keren bij de man aangedrongen op het verbeteren van de leefomstandigheden van zijn dieren. Hij gaf daar iedere keer geen gehoor aan. Uit de hercontrole op donderdagochtend bleek dat de man geen enkele moeite had gedaan om de leefomstandigheden te verbeteren. Bij de man zijn al eerder dieren in beslag genomen. Hij heeft hier ook voor terecht gestaan.

Kosten verhaald op eigenaar

De dieren zijn tijdelijk overgebracht naar een opvanglocatie waar ze de nodige medische verzorging en voeding  krijgen. De kosten die hierbij gemaakt worden, komen voor rekening van de eigenaar.