Onverwacht bezoek voor WMC-kampioen Gloria Deï

GERKESKLOOSTER/STROOBOS - Brassband Gloria Deï uit Gerkesklooster/Stroobos kreeg het afgelopen weekend onverwacht bezoek. Wethouder Marten van der Veen van de gemeente Achtkarspelen vereerde de muziekvereniging met een visite.

Gloria Deï hield zaterdag een zeer geslaagde, gezellige barbecue. Tot ieders verrassing vereerde wethouder Van der Veen van Achtkarspelen de brassband met een bezoek. De band werd door hem persoonlijk gefeliciteerd met het behalen van de wereldtitel in de derde divisie op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Van der Veen vertelde dat men door vereende krachten en doorzettingsvermogen tot grote daden kan komen. Dit heeft Gloria Deï duidelijk bewezen.

Vorkje prikken

Wethouder van der Veen kwam niet met lege handen. Voor het behalen van het prachtige resultaat in Limburg kreeg Gloria Deï een geldelijke beloning. Van der Veen bleef nog gezellig een paar uren om ook een vorkje mee te prikken.

StroGer Brass Club

Tevens was de nieuwe sponsorclub van de twee brassbands uit het tweelingdorp aanwezig, de StroGer Brass Club. Deze club heeft als doel Gloria Deï en Projunior financieel te ondersteunen. Uiteraard vermaakte een ieder zich weer prima, een mooie aftrap van het nieuw muzikaal seizoen.