Goede opkomst open huis SWA in Gerkesklooster-Stroobos

GERKESKLOOSTER/STROOBOS - Alle (toekomstige) bewoners van de nieuwe huurwoningen aan Hoogstraten in Gerkesklooster-Stroobos waren vorige week woensdag aanwezig bij het open huis van Stichting Woningbouw Achtkarspelen (SWA).

Ze mengden zich fleurig onder de talrijke bezoekers die afkwamen op de informatiedag van SWA. Zo kon er lenig worden bijgepraat over het gewend zijn aan de buurt en het wennen aan nieuwe omstandigheden zoals vloerverwarming in de ruime nieuwe huurwoningen.

Herstructering

De zes nieuwbouwwoningen nemen de plaats in van een achttal oude die in het kader van herstructurering van een deel van de straat zijn gesloopt. Vorig jaar waren de eerste twee woningen gerealiseerd en dit jaar nogmaals vier woningen. De zes woningen hebben een ruime kamer-keuken, op de eerste verdieping een drietal slaapkamers met een tweede toilet en een vaste trap naar de zolder.

Hemelwater

Het hemelwater wordt, voor gebruik voor diverse doeleinden, adequaat opgevangen. De leefkosten kunnen hierdoor structureel dalen, zodat ook dit het woongenot weer ten goede komt.