Bijzondere Midzomerfair in Dokkumer Bonifatiuskapel

Dokkum - In de Bonifatiuskapel in Dokkum wordt zondag 23 juni een Midzomerfair gehouden. Van twaalf tot zeven uur worden bezoekers op bijzondere wijze vermaakt met oude ambachten, kunst, theater, brocante, muziek en culinaire proeverijen.

De fair wordt georganiseerd door Eelkje Mollema en Gerda Vis. ,,Ik heb een webshop en sta zelf op fairs. Rondom hoorde ik dat in Dokkum ook behoefte was aan een fair”, legt Eelkje uit. ,,Ik heb Gerda gevraagd en die was meteen voor.”

Aanbod divers

Beide dames vinden de Bonifatiuskapel een prachtige locatie. De ruim dertig stands op de fair bevinden zich zowel in de kapel als daarbuiten. ,,Op de fair staan vooral mensen die professioneel bezig zijn met hun vak, maar geen eigen winkelruimte hebben”, vertelt Eelkje. ,,Het aanbod is heel divers”, voegt Gerda toe.

Streekproducten

Er zijn streekproducten van Priuw, Mister Pickles staat er, evenals Kleiatelier de Knappe Kop, webshop Fleurig en Kleurig, Stijl Wonen en Zo, Baukje Anjema Schilderijen, Yokids, Miss Retro, Biekas Oud Hollands Snoepwinkeltje, Kaasboerderij Johanna Hoeve, high tea van Creatief atelier Hantsome samen met Bakkerij van Eck en Verrassend Mooi, Atelier de kleine lijn, aardewerk van Bij de Pastorie, Nandas Glas, Knufjes en Meer, en Oud Dokkum. Ook is er natuurlijk Bonifatius Bitter te krijgen en er wordt een theateract opgevoerd door een stel dat in de jaren dertig is blijven hangen.

Muziek

,,Voor kinderen is het ook heel leuk. Zij mogen zelf cupcakes en kaarsen maken en er is een poffertjeskraam”, vertelt Gerda. ,,Het wordt echt een middagje uit voor jong en oud. Iedereen is welkom, zowel inwoners als toeristen. Er is voor elk wat wils”, aldus Eelkje. In de tuin van de kapel speelt een pianist, Opus3 komt met een band en zanger Onno Loonstra en saxofonist Henderikus Lalkens van de band Progress treden op.

Oud Dokkum

In een zaaltje in de Bonifatiuskapel zelf staat Oud Dokkum, bekend van Facebook en de gelijknamige rubriek in deze krant. ,,In dat zaaltje staan banken waardoor mensen lekker zittend, via een beamer, beelden van Oud Dokkum kunnen bekijken”, vertelt Johan van der Bij. ,,De dvd met dit materiaal is daar ook te koop, evenals de verjaardagskalender van Oud Dokkum en de jaarkalender voor 2014.” Van der Bij krijgt al veel aanvragen voor de dvd. ,,Die is zeer gewild en dus ook op de Midzomerfair te krijgen. Ik hoop daarnaast dat het een interactief gebeuren wordt; dat mensen foto's op het beeld herkennen en daar met elkaar over gaan praten.”

Jaarlijks

,,Deze fair wordt sowieso anders dan anders”, zeggen Eelkje en Gerda. ,,Het wordt een middag vol ambachten, kunst, muziek en creativiteit. Als dit slaagt, wordt het een jaarlijks terugkerend evenement”, beloven de dames.

Facebook

De Midzomerfair heeft ook een eigen Facebookpagina waarop de nieuwste ontwikkelingen worden bijgehouden: www.facebook.com/MidzomerfairDokkum Foto Johan van der Bij van Oud Dokkum en Gerda Vis en Eelkje Mollema van de Midzomerfair. Foto: Tine van Knijff