It Fean wint beslissingswedstrijd in laatste minuut van Harkema

Surhuizum - Op sportpark De Woudlust, thuisbasis van DTS, werd zaterdag de beslissingswedstrijd tussen korfbalvereniging It Fean en Harkema gespeeld om lijfsbehoud in de derde klasse. It Fean won uiteindelijk in de laatste minuut.

Ruststand 7-7

It Fean zette in de tweede minuut de 1-0 op het scorebord door een strafworp te verzilveren. Het duurde niet lang voordat Harkema met een antwoord kwam in de vorm van een doorbraak. Het werd een echte derby waarbij beide ploegen elkaar weinig ontliepen. It Fean nam steeds het voortouw maar door enkele onnodige fouten in verdedigend opzicht wist de formatie van Verzinkerij schippers in de 29ste minuut op gelijke hoogte met de Feansters te komen. Voor rust scoorden beide ploegen nog éénmaal waardoor de ruststand 7-7 bedroeg.

Tweede helft

In de tweede helft scoorde Hilliena Zandstra voor It Fean van ruime afstand. In de vijftiende minuut bracht trainer coach Peter Buma enkele geroutineerde spelers aan de zijde van Harkema in. Vervolgens sloeg Harkema een gat van twee doelpunten, 10-12. It Fean begon inmiddels risicoloos te verdedigen waardoor overtredingen uitbleven. Hierdoor had het aanvallende vak van it Fean maar liefst 13 minuten tijd om te scoren. Met nog drie minuten op de klok kwam It Fean nog eenmaal langszij ,12-12.

Jacob Bron

Hierna volgden aan beide zijden nog enkele momenten waarop beide ploegen de wedstrijd naar hun hand konden zetten. Het was echter Jacob Bron die zichzelf bekroonde tot de ‘man of the match' door in de laatste minuut de Expert-formatie van degradatie te behoedden. Dit door de bal van ruime afstand door de mand te gooien. Zie ook het Nieuwsblad Noordoost-Friesland van maandag 10 juni. FOTO'S FDS FOTOPRESS