Sjoerd Faber maakt 40 jaar lekkerste koeken

Dokkum - DOKKUM - Je werk beginnen met een vrije dag. Het overkwam Sjoerd Faber uit Oudwoude. Maandag 30 april 1973 was voor iedere Nederlander een Koninginnedag, voor Faber was het zijn eerste werkdag bij bakkerij Jorritsma in Dokkum. Hij mocht die dag dus thuisblijven.

Sollicitatie Hij solliciteerde in 1973 bij bakker Jorritsma die hij al kende vanuit de schoolbanken. Ze hadden samen op de bakkersvakschool in Leeuwarden gezeten. Het was dan ook niet moeilijk voor Jorritsma Faber een baan als bakker aan te bieden. Ambachtelijk De oranjekoeken werden met vaardige hand bereid volgens het aloude familie recept, alles werd in 1973 nog op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt tot het opspuiten met crème aan toe. Vandaag de dag gaat alles machinaal. Alle machines worden via plc en computers bestuurd, waarbij natuurlijk de kundigheid van de bakkers een zeer belangrijk onder is. Meegegroeid Deze mannen zijn natuurlijk onmisbaar als het gaat om een goede deegbereiding, goudbruin afbakken en een perfecte afwerking. Hier heeft Faber alle verschillende stappen automatisering binnen het bedrijf meegemaakt. Hij is met het bedrijf meegegroeid naar wat het nu is. Faber heeft geen 9 tot 5 mentaliteit, heeft een grote inzet en gaat pas naar huis wanneer alles naar tevredenheid is achtergelaten. Een waardevolle medewerker voor bakkerij Jorritsma.