CDA-raadsleden Dongeradeel stappen op

Dokkum - Jouke Douwe de Vries en Klaas van der Galien stappen op als raadsleden voor het CDA in Dongeradeel en gaan als zelfstandige fractie verder.

Na vele gesprekken met fractie en bestuur hebben de CDA raadsleden van Dongeradeel Jouke Douwe de Vries (lijsttrekker bij de laatstgehouden verkiezingen) en Klaas van der Galien besloten hun lidmaatschap van het CDA op te zeggen. Dit betekent dat ze de CDA fractie van Dongeradeel verlaten. Wel gaan ze als zelfstandige fractie verder in de gemeenteraad van Dongeradeel.

Landelijke koers

Een duidelijk verschil van mening over de landelijke koers van het CDA ligt ten grondslag van hun besluit. Beiden herkennen zich steeds minder in de koers van het CDA. Ook is er verschil van mening met bestuur en fractie over de uit te zetten christelijke sociale koers in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Dit is de directe aanleiding van hun vertrek uit de CDA fractie.

Jammer

Het bestuur van het CDA Dongeradeel betreurt hun besluit en vindt het jammer dat ze de CDA fractie verlaten met behoud van hun zetel. Voor de bestuurskracht van Dongeradeel heeft dit volgens het bestuur van het CDA Dongeradeel geen gevolgen, het CDA blijft de grootste partij en de coalitie blijft steunen op een ruime meerderheid. Op de foto Jouke Douwe de Vries toen hij nog lijsttrekker was voor het CDA in Dongeradeel.