Vrouw uit Dokkum rijdt in op groep mensen in Raard: 17 gewonden

Raard - Zeventien personen zijn afgelopen nacht, rond 1.00 uur, gewond geraakt op De Tange in Raard nadat een 42-jarige automobiliste uit Dokkum op een grote groep mensen in reed.

De groep stond aan de rand van het dorp op dat moment naar een vreugdevuur te kijken. Direct na het ongeval verleenden diverse dorpsbewoners eerste hulp. Tientallen hulpverleners kwamen ter plaatse. In totaal zijn 15 slachtoffers per ambulance overgebracht naar ziekenhuizen. Een aantal van hen had ernstig letsel opgelopen. Twee slachtoffer konden ter plaatse door het personeel van één van de vele ambulances worden behandeld. Veel dorpsbewoners waren getuige van het ongeval. Ze zijn opgevangen in het dorpshuis en kregen daar slachtofferhulp aangeboden.

Automobiliste niet onder invloed

Direct na het ongeval werd de 42-jarige automobilste uit Dokkum aangehouden. Ze is overgebracht naar het politiebureau. Na een ademanalyse bleek ze niet onder invloed van alcohol te verkeren. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten.

Onderzoek naar oorzaak

Medewerkers van Bureau Verkeersongevalsanalyse van de politie stelden ter plaatse een uitgebreid onderzoek in. De auto van de 42-jarige inwoonster van Dokkum wordt op een later tijdstip nog onderzocht. Daarnaast spraken agenten met diverse getuigen en andere betrokken. Foto's Jan Beets en politie.