Admiraliteitsdagen en Stadsfeesten voor het eerst samen

Dokkum - DOKKUM - Voor het eerst vallen de Admiraliteitsdagen en de Stadsfeesten samen. De Stichting Stadsfeesten Dokkum, Ondernemers Sociëteit Dokkum en Ondernemersvereniging Dokkum slaan de handen ineen om er een bijzonder feest van te maken. ,,We willen ook aan mensen buiten de regio laten zien hoe mooi Dokkum is'', aldus Nienke Nieuwhuis van de werkgroep Admiraliteitsdagen (zie foto).

De Admiraliteitsdagen worden dit jaar voor de derde keer gehouden. De opening is op vrijdagavond 31 augustus. De admiraliteitsdagen duren tot en met zondag 2 september en sluiten aan op de Stadsfeestweek die op 8 september eindigt.
Het is inmiddels traditie dat de Dokkumer Admiraal per Wierumer Aek de stad komt binnenvaren met aan boord de eerste oesteroogst. Aangezien de Admiraliteitsdagen dit jaar samenvallen met de Stadsfeesten, komt op dezelfde avond de granaet na vier jaar onder de Zijl vandaan. Het is voor het eerst dat deze twee zeedieren elkaar ontmoeten. Nienke Nieuwhuis kan er nog niet teveel over zeggen, maar het mag duidelijk zijn dat de granaet het er niet zomaar bij laat zitten dat de oester een geweldig ontvangst krijgt. Dat terwijl de mascotte van Dokkum vier jaar lang geketend in de blubber onder de Zijl heeft gelegen. Voor een uitgebreid verhaal, zie het Nieuwsblad Noordoost-Friesland van maandag 20 augustus. Voor het volledige programma zie www.admiraliteitsdagen.nl en www.stadsfeestendokkum.nl
 FOTO KLASINA VAN DER WERF