Benefiet moet De Nije warf redden

Dokkum - WÂLTERSWÂLD - In De Nije Warf in Wâlterswâld is morgen een benefietdag. Inzet is het behoud van het dorpshuis voor de wijde omgeving.

De benefietdag kent een uitgebreid programma, met ‘s ochtends optredens door Griet Wiersma en Teake van der Meer, ‘s middags een kerstfair en een veiling van goederen en diensten en ‘s avonds een groot feest met optredens door Stanton, Moniek en Vintage. De benefiet is hard nodig om De Nije Warf van de ondergang te redden, zegt Anneke Reiding. Twee maanden geleden zag het er naar uit dat De Nije Warf de kerst niet zou halen. Die dreiging is voorbij, maar de noodklok luidt nog steeds.
Er is een tekosrt van 50.000 euro op de begroting. Op de achtergrond speelt een arbeidsconflict tussen bestuur en beheerder van De Nije Warf, die zich al een tijdje ziek heeft gemeld. Het bestuur is nu op zoek naar een nieuwe pachter. Ook de organisatie structuur moet anders, zegt voorzitter Marten Faber. Aan de dag werken veel vrijwilligers en sponsoren mee. Zo is voor de lange lijst met goederen voor de veiling geen cent uitgegeven, terwijl er toch kostbare artikelen opstaan als een nieuwe cv-ketel en toiletpot. Verder hebben artiesten als Gurbe Douwstra, Piter Wilkens en Anneke Douma gesigneerde cd's geschonken en doneerde Emiel van De Hûnekop de gitaar waarop hij zijn eerste liedjes schreef. ,,Dy feiling, dat moat eins it klapstik wurde. Dat is ek wat de krystfair ta wat aparts makket'', zegt Reiding. FOTO FOKKE WESTER