Jasper S. 90 dagen langer vast

Leeuwarden - De raadkamer van de rechtbank Leeuwarden heeft woensdag de voorlopige hechtenis van Jasper S. met 90 dagen verlengd.

De beperkingen zijn nog steeds van kracht; hij mag nog steeds alleen met zijn advocaat en de politie in gesprek. Ruim veertien dagen geleden is Jasper S. aangehouden op verdenking van het vermoorden en verkrachten van Marianne Vaatstra.

Motivering

De raadkamer is tot deze beslissing gekomen vanwege: - de ernst van het strafbaar feit waarvan hij wordt verdacht; - wettelijke gronden, in dit geval: - de 12 jaars grond: Jasper S. wordt verdacht van een strafbaar feit waarop een gevangenisstraf van 12 jaar of meer staat. Verder is de rechtsorde ernstig geschokt door dat feit en de voorlopige hechtenis is noodzakelijk voor het waarborgen van zorgvuldig onderzoek naar de waarheid.

Volgende zitting

Na maximaal 90 dagen moet de zaak op een openbare zitting worden behandeld. Dat hoeft nog geen inhoudelijke behandeling te zijn. Vaak zijn er eerst een of meer pro-formazittingen waarin onderzoekswensen van de officier en/of de advocaat worden besproken en de zaak wordt aangehouden.