'Gronings' spel voor blinden wint prijs na prijs | Game & Co

Groningen - Een spel voor de Wii waar blinden, kinderen die slecht zien en goed kijkende koters tegelijk en met evenveel plezier op kunnen spelen? Met het Nintendo Wii-spel 'De Ontdekker en het Mysterie van de Diamanten Scarabee'  is het mogelijk.

"We hebben de Uil!!" Bas van Haren van het Groningse bedrijf Mad Multimedia is zo trots als een pauw met zijn Uil. En terecht de Uil is de Oscar voor het nationale gamedesign-gilde. Het is inmiddels de zoveelste prijs die het bedrijf met 'De Ontdekker' in de wacht sleept. Des te opmerkelijker is dat het spel gericht is op een marginale doelgroep, een groep die tot nu toe tegen wil en dank verstoten blijft van videogames, maar ondertussen al hun vriendjes hoort praten over hoe leuk gamen kan zijn.

Imponerende erelijst:

  • Oogfonds Innovatieprijs 2011
  • Een award in de Creative City Challenge 2011
  • E-virtuoses: Best Project 2012
  • Innovatie Award Serious Game Expo Lyon
  • Nominatie voor Cinekid Nieuwe Media Award 2012
  • Eervolle vermelding in Control Industry Award 2012 
  • En nu dus de Dutch Game Award 2012 voor de Best Serious Game

Video of audiogame?

De Ontdekker wordt geroemd vanwege zijn toegankelijkheid voor kinderen met een visuele beperking. Via geluid en trillingen van het Wii-Balanceboard kunnen zelfs blinde kinderen een spannend spel op console optimaal ervaren. In de  game speel je een archeoloog die een spannend avontuur beleeft met mummies, die de speler moet ontwijken en doolhoven die de speler moet oplossen. Behalve voor kinderen zonder zicht is het ook erg leuk voor 'gewone' kinderen, waardoor een blind kind tegelijk met haar goedziende broertje kan spelen. http://youtu.be/miO7ePmvDHk

Meer informatie op Game & Co

Het project is een samenwerking tussen het Koninklijke Visio (expertise centrum voor blinde en slechtziende mensen), Mad Multimedia, enkele andere commerciële organisaties en krijgt subsidie van de provincie Groningen. Meer informatie over het spel, de award en het project is te vinden op de website van Game & Co. (Klik hier)