Vijfenvijftig zonnepanelen voor cbs De Eker in Anjum

Anjum - Cbs De Eker in Anjum heeft 55 zonnepanelen op het schooldak laten plaatsen door ASN Installaties uit Dokkum. De laatste week van mei is het project afgerond en nu liggen alle 55 panelen op het dak.

Forse opbrengst

De panelen hebben een vermogen van 13.475 Wp. Zijlstra van cbs De Eker, verwacht dat de jaarlijkse opbrengst van de panelen voor de school tussen de 12.000 en 12.200 kWh zal liggen. ,,Dat is fors, want een gemiddelde woning verbruikt ongeveer 3.300 kWh per jaar.”

Lesprogramma

De Eker grijpt de gelegenheid aan om een lesprogramma te ontwikkelen rond het thema zonnepanelen. Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. ASN Installaties geeft een gastles waarin wordt uitgelegd hoe de zonnepanelen werken en de kinderen worden bewust gemaakt van de noodzaak om zuinig met energie om te springen.

ASN Installaties

Jelle van der Galiën van ASN Installaties: ,,Wij vinden het bijzonder om hier bij betrokken te zijn. We zien het ook als onze missie om ons steentje bij te dragen aan de duurzaamheidsgedachte van de toekomstige generatie.”

Moderne school

CBS De Eker in Anjum is een moderne en open basisschool. De school hoopt dat het initiatief andere scholen, organisaties en bedrijven inspireert om op innovatieve wijze aan verduurzaming van eigen gebouw te werken.

Foto's

Het dak van cbs De Eker in Anjum zonder zonnepanelen en het dak met 55 zonnepanelen.