Afgestudeerden doen werkervaring op in Noordoost-Friesland

Dokkum - De Leeuwarders Marianne Reitsma en Ewoud van der Wal zetten een bemiddelingsbedrijf op voor afgestudeerden om werkervaring op te doen bij bedrijven in Noordoost-Friesland.

Website

Zij lanceerden maandag 13 hun website. Alle informatie rondom het project is te vinden op www.werknof.nl Henri Geursen, voorzitter van de Ondernemingsfederatie Noordoost-Friesland (ONOF) was aanwezig bij de lancering. Vanuit de ondernemerswereld moedigt hij het project aan.

Regio sterker

De bedoeling is om de regio sterker te maken en te voorkomen dat jongeren het gebied verlaten omdat ze er geen werk kunnen vinden. ,,De Noordoost-Friese arbeidsmarkt heeft afgestudeerden iets te bieden, dat heb ik zelf ondervonden en dat wil ik anderen ook laten inzien”, aldus Marianne Reitsma, communicatiespecialist van het initiatief.

Ondernemers positief

Tijdens de inventarisatie is er een groot netwerk binnen de regio opgebouwd. Ook de ondernemerswereld is positief. Henri Geursen is een voorstander van het project. ,,Veel bedrijven zijn bezig met de waan van de dag; daardoor blijven vaak zaken liggen, die voor en in de toekomst erg belangrijk kunnen zijn voor het desbetreffende bedrijf. Een afgestudeerde kan daarvoor ingezet worden. Daarbij zijn er veel bedrijven die sterk betrokken zijn bij de regio en met het gebruik maken van een trainee dan ook nog een bijdrage leveren aan onze regio”, aldus de voorzitter van de ondernemingsfederatie in Noordoost-Friesland.

Financiering

Na een periode van inventarisatie wordt nu gewerkt aan de financiering en het invullen van de organisatievorm. Hierbij ondersteunen veel partijen zoals de Kamer van Koophandel, het UWV en Kabelnoord.