Open Dag Sionsberg trekt zo'n zesduizend bezoekers (fotoreportage)

Dokkum - Tussen de vijf- en zesduizend mensen hebben vandaag de Open Dag van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum bezocht.

Bezoekers waren erg enthousiast. 

Gips- en operatiekamer

Jong en oud namen een kijkje in het kleinste ziekenhuis van Nederland. Zij konden een route lopen langs verschillende activiteiten. Op deze manier wilden de medewerkers laten zien wat er allemaal mogelijk is. Vooral de gips- en operatiekamer waren populair. Kinderen konden hun arm laten ingipsen en chirurg Martijn Möllers demonstreerde een galblaasoperatie.

Speurtocht

Verder konden zowel kinderen als volwassenen meedoen aan een speurtocht door het ziekenhuis. In het restaurant waren suikerspinnen, ijs en taart verkrijgbaar. Overal in het ziekenhuis was het druk. Alleen het springkussen lag er buiten verlaten bij in de regen.

Red de Sionsberg

Er waren diverse stands in het ziekenhuis. Ook de actievoerders van Red de Sionsberg waren van der partij. Zij deelden formulieren uit waarop mensen complimenten, ideeën of klachten konden invullen. Rond het middaguur werd een brievenbus met daarin de formulieren overhandigd aan directeur Jelle Nutma van het ziekenhuis. De brievenbus blijft voorlopig in het ziekenhuis staan, zodat mensen ook de komende tijd hun formulier kunnen inleveren. ,,Het is bedoeld om het ziekenhuis een hart onder de riem te steken'', aldus Gerus Cornelissen van de actiegroep. Zie ook het Nieuwsblad Noordoost-Friesland van maandag 13 mei. Foto's: Klasina van der Werf