Zakkenroller straatfestival valt door de mand

Leeuwarden - Nadat hij op het straatfestival in Leeuwarden een rugzak van een 35-jarige vrouw uit Damwoude had gestolen, werd een 63-jarige zakkenroller uit Veenwouden door twee toezichthouders betrapt.

Bij zijn aanhouding, werden de spullen van de 35-jarige uit Damwoude in de rugzak van de verdachte aangetroffen. Terwijl de agenten met de 63-jarige verdachte uit Veenwouden praatten, probeerde hij iets achter zijn rug weg te stoppen. Het bleken consumptiemuntjes van het festival te zijn. Ook deze waren mogelijk gestolen.

Betrapt

De agenten stonden nog met de verdachte en de toezichthouders op straat toen er een 24-jarige vrouw uit Franeker aan kwam. Zij herkende de man als de zakkenroller die eerder die dag ook haar tas had gestolen. Een getuige had de vrouw op de diefstal gewezen. De twee gingen gezamenlijk op zoek en troffen de verdachte aan terwijl hij haar spullen in zijn rugzak stopte. De vrouw heeft haar eigendommen teruggekregen. Uit onderzoek blijkt dat de 63-jarige die dag nog een keer heeft geprobeerd om een tas te stelen. Hier bleef het echter bij een poging.