Restpost moet winkels sluiten

Dokkum - Restpost Holding, een BV van Dokkumer Epie Kooistra, is failliet.

Bij de Holding hoorden winkels in Winschoten, Leeuwarden, Leek, De Westereen, Harlingen, Wolvega en Groningen. Deze zijn dicht of gaan dicht. Het personeel van deze winkels bestond uit tijdelijke krachten.

Dokkum en De Westereen

Kooistra gaat, in afgeslankte vorm, verder met de groothandel Restpost Handelsmaatschappij in De Westereen. Ymo Kooistra, zijn zoon, is eigenaar van de Restpostwinkels in Dokkum. Deze vallen onder Kooistra Schadepartijen. De winkel aan de Grote Breedstraat, een huurpand, gaat dicht. Zaterdag is de laatste verkoopdag. De kleding en schoenen worden met hoge kortingen aangeboden.

Blijven open

De winkels aan de Strobossersteeg (voorheen Petsplace) en de Holwerderweg (voorheen Gamma) blijven open. In de winkel aan de Strobossersteeg worden op dit moment artikelen uit een sportzaak verkocht en lingerie. De winkel op de Holwerderweg is een Outlet Tuincentrum waar allerlei producten worden verkocht.

webshop

De webshop van Restpost, www.restpostshop.nl, wordt uitgebreid.

Op de foto's

De Restpostwinkel aan de Grote Breedstraat in Dokkum, een huurpand, is zaterdag voor de laatste keer open. Foto's: Klasina van der Werf