Voorbereidingen Paardendagen in volle gang

Driezum/Wâlterswâld - /WÂLTERSWÂLD - De voorbereidingen van de 24e editie van de Paardendagen Driezum Wâlterswâld die komend weekend worden gehouden zijn in volle gang.

De vele vrijwilligers zetten zich ook dit jaar weer in om de bezoekers en deelnemers te laten genieten van een gevarieerd programma en schitterende hindernissen.

Boeren Highland Games

De Paardendagen beginnen op donderdagavond 25 juli met de Boeren Highland Games. Iedereen van dertien jaar en ouder kan meedoen. Terwijl dit spektakel gaande is, verkennen de menners de elf hindernissen van de marathon.

Jelle B

Vrijdagmorgen 26 juli om tien uur begint de Paardenmarathon, met meer dan 125 aanspanningen. Om half zes begint de Barrel Race, gevolgd door de Stoelendans te paard. Aansluitend klinkt het Fries volkslied voor de winnaars. Vanaf tien uur zet zanger Jelle B uit Dokkum de feesttent op zijn kop.

Boerendag

Zaterdag 27 juli is er vanaf negen uur van alles te beleven op de Boerendag. Hoogtepunt is de tiende Veekeuring Noord-Fryslân waar het beste melkvee van de wereld valt te bewonderen. De Geitenfokvereniging Fryslân houdt voor de derde keer haar jaarkeuring tijdens de Boerendag. Vanaf twee uur is het grote Boerenboelgoed, waarbij veel antieke spullen en materiaal uit grootmoeders tijd onder de hamer komen. De hele dag is er muziek van onder andere brassband Excelsior en live optreden van een shantykoor, Country Wytske en veel meer. Rond drie uur beginnen de shows met schapendrijven, slipjacht, zitmaaierraces, paarden, demonstraties, springconcours en een motorstuntshow van het freestyle motorcrosserteam Jimmy Verburgh. FOTO'S LIA VAN DER WEG Zie ook het Nieuwsblad Noordoost-Friesland van maandag 22 juli.